Вимийте апельсин зовні і висушіть добре, щоб прибрати зайву вологу і воду на шкірці. 2. Помістіть апельсини у безпечний для заморожування пакет (ЗІП), закрийте і спробуйте позбутися зайвого повітря. Найкраще для цього підходить вакууматор.
Хтось може здивуватися, але апельсини спеціально заморожують перед тим, як зробити із них сік. Ви можете запитати навіщо це робити? Відповідь проста, після заморожування шкірка апельсинів втрачає гіркоту, і сік виходить набагато смачнішим.
За таким же принципом можна заморозити та інші цитрусові, наприклад, лайм або апельсин. Корисні властивості лимона в морозильній камері зберігаються протягом 3-4 місяців за температури -18 градусів.
Рецепт приготування:
- Змішайте в мисці мед, свіжий лимонний сік і мелену корицю.
- Цитрусові (апельсини, мандарини або грейпфрути) очистіть, розділіть на часточки і видаліть білі плівки та кісточки. Фрукти можна нарізати тонкими кружальцями.
- Викладіть цитрусові часточки на тарілку та полийте солодкою заправкою.