Поверхня готових дріжджових виробів має бути рум'яною, особливо якщо ви змастили її перед випіканням яйцем. Нижня скоринка повинна трохи підрум'янитися, а виріб повинен легко відставати від листа. Маленькі вироби готові, коли при постукуванні нижньою скоринкою лунає чистий звук.
Що робити?
- зменшити потужність нагріву, під лист на дно духової шафи поставити металеву ємність з водою. …
- зменшити температуру, накрити випічку харчовою фольгою. …
- якщо тісто пропікається нерівномірно, то слід кілька разів за час приготування змінити положення деко.
Викласти тісто на сковороду, попередньо змащену вершковим маслом|мастилом|, і поставити в духовку, розігріту до 180°C. Випікати 40 хвилин|мінути| до готовності. Готовність пирога можна перевірити зубочисткою: проткнути пиріг зубочисткою – якщо тісто до неї не чіпляється, то пиріг готовий!
Ви можете помацати або легенько поплескати поверхню тіста: підійде буде м'яким, пишним, якщо ємність енергійно рухати з боку в бік, тісто буде рухливим, драглистим на вигляд. Остання характеристика більше стосується вологого тіста.