Маргарин – це продукт, який майже завжди використовують для приготування випічки, цукерок, вафель, соусів, напівфабрикатів. Його вигадали в XIX столітті через необхідність недорого та ситно нагодувати багатотисячне військо Франції.Mar 22, 2021
Якісний м’який маргарин кладуть у тісто, якщо його наявність спеціально обумовлена в рецепті випічки – інакше заміна вершкового масла маргарином може призвести до розповзання і підгоряння тіста. А ще в пісочне тісто дуже добре йде топлений жир, так званий смалець.
Річ у тім, що маргарин являє собою рослинний жир, який шляхом плавлення був переведений у твердий стан. Саме в такому стані жир рослинного походження здатний завдати шкоди організму. Під час плавлення рослинного жиру відбувається руйнування молекул, внаслідок чого з’являються трансжири.
За новим технічним регламентом кількість трансжирних кислот у маргаринах не має перевищувати 2%. Не варто готувати на маргарині: під час нагрівання він виділяє шкідливі для здоров’я речовини.