Влітку квасолю краще замочувати в холодильнику, тому що є ймовірність, що продукт забродить за високої температури в приміщенні. Варка. Після замочування квасолю необхідно промити, перекласти в каструлю, залити водою та варити на середньому вогні 30-35 хвилин.
Обов'язково попередньо червону квасолю потрібно замочити на 8-12 годин. Та й варити її слід довше, ніж звичайно – 60-90 хвилин. А якщо господарка забула замочити квасолю, тоді час варіння слід збільшити до 3 годин.
Заморожену квасолю відварити в підсоленому окропі протягом 40 секунд. Час приготування важливий: якщо його збільшити, квасоля вийде м'якою і менш смачною. 2. Швидко відкинути спаржеву квасолю на друшляк, дати воді стекти та обсмажити на пательні з вершковим маслом і часником протягом 1 хвилини.
Ще один спосіб прискорити приготування квасолі – залити окропом, варити 3 хвилини, накрити кришкою й залишити на 40-60 хвилин, злити воду, заново налити чисту й поставити варити до готовності. Квасолю краще варити на повільному вогні, періодично знімаючи пінку, яка буде з'являтися.
Квасоля солимо тільки в кінці приготування. Крім того, квасоля любить перепад температур, тому бажано перші 10 хвилин після закипання варити її на сильному вогні, а після – на слабкому. Залежно від сорту квасоля буде готова приблизно через 1,5-2 години.
Перед посадкою насіння необхідно замочити у воді на кілька годин, щоб прискорити його проростання.
Із замочуванням. Без замочування. У пароварці. У мікрохвильовці. Особливості роботи з червоною фасіллю. Як підготувати квасолю. Перш ніж …