Зробити печінку ніжною допомагає вимочування у холодному молоці. Комусь буде достатньо 30 хвилин, а тим, хто любить м'якше, доведеться вимочувати печінку 1-2 години. Щоб надати готовим котлетам м'якість і соковитість, булку для них радять потримати в молоці 5-10 хвилин.15 лют. 2020 р.
Скільки треба вимочувати печінку? У більшості випадків достатньо години, але якщо шматок більший за 1 кг, час вимочування краще трохи збільшити.
Найпростіший і найшвидший спосіб – це використання соди. Для цього необхідно розрізати субпродукт на порційні шматки, присипати кулінарним порошком. Через півгодини потрібно змити соду, підсушити печінку та приступити до смаження. Цей продукт можна легко зробити набагато смачнішим.
Якщо говорити про користь курячої печінки, вона містить найбільше таких мінералів, як селен та залізо, не така жирна та має менше білку. Яловича багата на цинк, фосфор, вітамін В12, вітаміни групи В, А та D. Свиняча ж печінка є лідером за кількістю заліза та білка.
Позбутися від запаху можна декількома способами:
- замочити в холодній воді або молоці і міняти рідину кілька разів;
- залишити печінку в розчині оцту, солі і цукру на ніч;
- вимочувати печінку 15 хвилин в розчині марганцю, а потім 30 хвилин в молоці.
Про це заявила докторка Елізабет Роджерс з лондонської клініки Bupa Health Centre, повідомляє британське видання The Sun. «Якщо алкоголь не дуже сильно впливає на функцію печінки, вона може повністю відновитися протягом 4-8 тижнів», – зазначила експертка.
Щоб печінка не гірчила і була м’якою,існують одразу кілька відмінних варіантів. Ви можете вибрати той, який буде вам до душі: 1. Спочатку потрібно …