У кулінарії кореневої селера часто використовують як картопля — і зовні, і до смаку вона саме її і нагадує. Наприклад, з вареного кореня селери готують різні супи, пюре та рагу. Його можна не тільки варити, а й запікати, і смажити – він відмінно поєднується з м'ясом, рибою, овочами та грибами.
Селера багатий на калій і вітамін К, допомагає знизити артеріальний тиск і нейтралізувати небезпечний холестерин за рахунок вмісту фталідів. Вітамін К та фосфор зміцнюють кістки, допомагають запобігати переломам. Гормон андростерон у складі селери збільшує потенцію.
Його, як уже говорилося, можна додавати у пюре, кремові супи або рагу, запікати, а також смажити. Варені, смажені та тушковані черешки селери хороші у поєднанні з овочами, м'ясом, рибою, птицею, грибами та різними жирними стравами.