Актуальні поради Українцям Як солити ікру сухим способом

Як солити ікру сухим способом

Солити ікру можна й без розсолу, використовуючи сухий посол. Для цього підготовлену ікру, тобто очищену від плівок, покладіть в миску і засипте зверху 10 г цукрового піску і 20 г солі. Все перемішайте, притисніть зверху блюдцем і поставте склянку з водою. Тривалість приготування – 5-6 ч.

Воду, сіль та цукор прокип'ятити 3 хвилини, остудити до такої температури, щоб можна було спокійно тримати в рідині палець (40-45 С). Залити зернятка розсолом на 15-20 хвилин. Зцідити готовий продукт, залишити для обвітрювання.

Як і скільки зберігати червону ікру: оптимальні терміни Термін зберігання відкритої жерстяної банки ікри в холодильнику — один тиждень. Після відкриття банки рекомендується перекласти продукт в іншу посудину для уникнення окислення металу. Закриту банку можна зберігати до вказаної на ній дати.

Видаліть оболонку і висипте ікринки в миску, залийте окропом і акуратно перемішайте виделкою, щоб вони не полопалися. Ікринки, які випливли на поверхню, приберіть – вони зіпсовані. Викладіть ікру в сито і промийте холодною проточною водою кілька разів.

Їсти ікру щуки можна на бутербродах, з млинцями, в салатах. Також нерідко роблять кошики з ікрою, або ж додають цей продукт в різні закуски, наприклад, в профітролі.

Як правильно їсти ікру Класичний Європейський спосіб поїдати ікру – намазати білий хліб, маслом та ікрою. Ще одним найчастішим варіантом, особливо на Новий рік, є яйця, фаршировані ікрою, також подається з млинцями або як закуски. Ви можете додати ікру в салат, так само зробити соус для пасти.




Related Post

Де росте росичка?Де росте росичка?

Рося́нка (лат. Drósera) — рід м'ясоїдних рослин сімейства Росянкові (Droseraceae), що зустрічаються на болотах, пісковиках, у горах, у лісах — майже на будь-яких видах ґрунтів. Росянка круглолиста (Drosera rotundifolia L.)