Найголовніша неприємність, яка виникає завжди при вживанні горошку зеленого консервованого – збільшення газоутворенняТому всім, у кого проблеми зі шлунково-кишковим трактом, слід звертати на це увагу. У поодиноких випадках продукт може спровокувати виникнення алергічних реакцій.
Консервований зелений горошок Також не варто вживати його, якщо у вас є проблеми з ШКТ (він може дратувати слизові оболонки), подагра (високий вміст кислот у консервованому зеленому горошку може погіршити стан), холецистит, гастрит та виразка (щоб уникнути загострення).
Горох містить пурини (речовини, які підвищують вміст сечової кислоти та накопичують солі цієї кислоти (урати) у суглобах), тому не рекомендований для регулярного вживання літнім людям та хворим на подагру.
Горошок зелений може спровокувати появу алергічних реакцій, як і всі бобові, при надмірному вживанні викликає тяжкість у шлунку та метеоризм.