Як приготувати розчин сичужного ферменту
- Необхідна кількість препарату (дозування завжди вказано на ферменті) розводять у чистій питній воді при температурі 35-36 ºС із розрахунку 0,25 г препарату на 50 мл води. …
- Вносять розчинений фермент у молоко і перемішують протягом 2-3 хвилин.
Сичужний фермент розводять у кип'яченій воді за температури 35 ºС. Нижча температура збільшує час розчинення, а температура вище 45 ºС призведе до втрати молокозгортальних властивостей ферменту. Кількість води беруть із розрахунку 50 мл на 0,5 г препарату.
Натуральний молокозгортаючий фермент для всіх видів сирів та сиру з коров'ячого молока. На 10 літрів молока витрата ферменту від 17 до 23 крапель. Перед внесенням розчиніть фермент у кип'яченій воді кімнатної температури у співвідношенні: 1 частина ферменту у 5 – 10 частинах води.