Що таке мантоварка? Принцип роботи мантоварки нагадує найпростішу пароварку: у нижній відсік заливають воду; закипаючи під дією газу чи електричного нагрівача, рідина випаровується; водяна пара йде вгору через отвори, термічно обробляючи продукти, що лежать у відсіках.
Як варити манти в мантоварці У каструлі мантоварки закип'ятіть воду, встановіть яруси та накрийте кришкою. Готуйте охолоджені заготовки 35-40 хвилин, заморожені 40-45 хвилин.
В будь-якому випадку, вода не повинна діставати до нижнього ярусу, і бризки також не повинні досягати його під час кипіння. Не так вже й важливо, кипить водаколи на мантоварку встановлюється нижній ярус, або вона ще тільки гаряча. Хоча час приготування слід відраховувати тільки з моменту закипання.