Морський гребінець – це третій найбільш споживаний молюск у світі відразу після устриць та мідій. Який він на смак? Його щільне біле м'ясо має горіховий, трохи солодкуватий смак.
Смак морського гребінця ні з чим не переплутаєш – він відрізняється від усіх інших молюсків приємною солодкістю. Завдяки цій особливості, з нього можна приготувати масу страв, де солодкуватий смак гармонійно поєднуватиметься з гострим перцем або нейтральним вершковим маслом.
Гребінці варять у підсоленій воді не більше ніж 5 хвилин, поки вони не втрачають прозорість. Часто гребінці тушкують разом з іншими морепродуктами в томатному соусі з додаванням лимона і часнику.
Морський гребінець – це м'якотіла молюскова істота, яка має прекрасний смак і поживні властивості. Зовнішній вигляд гребінця є дві раковини, об'єднані м'ясистою частиною. Раковини можуть бути різного забарвлення та форми, але зазвичай вони мають опуклу форму із зовнішнього боку та плоску – з внутрішньої.
Саме ця раковина морського гребінця. Морські гребінці – це двостулкові молюски (мають дві раковини), такі як мідії і устриці. Раковини утримуються разом привідним м'язом (частина морського гребінця, яку зазвичай використовують в їжу). Морські гребінці мають блюдцеобразную раковину з зубчастими або рифленими краями.
– найголовніше – правильно розморозити гребінці, інакше можна зіпсувати їх смак. Для цього залиште заморожені гребінці в холодильній камері на ніч або потримайте пару годин у холодній воді; – зберігають гребінці слід у морозильній камері і розморожувати незадовго перед приготуванням, дбайливо і поступово.
Який морський гребінець на смак? Його щільне біле м’ясо має горіховий, трохи солодкуватий смак. А помаранчева ікра (корал) – ніжніша консистенція і сильніший «морський» смак.