Беріть той, де какао не менше 60% . Темний шоколад містить від 40 до 55% тертого какао. Олії з какао бобів у ньому не менше 20%, і цукру більше, ніж у гіркому. У молочному шоколаді масова частка сухого залишку какао не може бути меншою за 25%, сухого молока – до 20%. Jul 17, 2019
- справжній шоколад виготовляють із тертих какао-бобів і какао-масла;
- термін зберігання шоколад не перевищує 6-8 місяців;
- шоколадка повинна мати гладку і блискучу поверхню;
- при розломі лунає характерний хрускіт і чітко видно матовість шоколаду;
- справжній шоколад тане в роті, а не розмазується по руках.
May 20, 2021
– Ідеальний шоколад має складатися з трьох продуктів: какао-масла, какао тертого і цукру. Також до складу може входити лецитин, ванілін і сухе молоко. Але правило одне: що менше інгредієнтів, то краще.
Однак, найціннішим, як і раніше, вважається справжній гіркий шоколад. У нього неповторний терпкий смак, водночас солодкий і трохи пекучий, злегка в’язкий і обволікаючий, від якого все єство наповнюється насолодою і радістю.