Почніть із загального планування
- Підготуйте шаблон меню на тиждень Найпростіший і наочний варіант – у вигляді таблиці. …
- Викресліть графи, які вам не потрібні.
- Заплануйте меню у найзагальніших рисах …
- Згадайте свої фірмові страви.
- Опитайте близьких …
- Загляньте в кулінарну книгу.
- Скористайтеся інтернет-рецептами
Aug 29, 2021
Ось стандартний розклад правильного харчування для тих, хто встає після 6 години ранку і працює в 1 зміну:
- сніданок – 7:00;
- 1 перекушування – 10:00;
- обід – до 14:00;
- полуденок – до 16:00;
- вечеря – до 18:00;
- вечірнє перекушування – за 2 години до сну.
Для збалансованого раціону важлива як норма білків, жирів і вуглеводів, а й їх оптимальне співвідношення. Лікарі пропонують дотримуватись наступної схеми: білкам відводити 30–35 % раціону, жирам – 15-20%, вуглеводам – 45-50%. Дізнатися про склад і калорійність продуктів можна з таблиць енергетичної цінності.