Замочування та обробка насіння перед посівом на розсаду – Замочити їх потрібно в двох розчинах. Перший — із марганцевокислого калію, — пояснює Людмила Шубіна, агроном, кандидат сільськогосподарських наук. – Потрібно зробити 1-відсотковий розчин. Розводимо 1 г марганцевокислого калію в 100 мл води.
Як замочувати:
- промити горіхи, насіння, зерна або бобові водою
- помістити в каструлю або миску з чистою водою
- замочувати приблизно потрапляючи до таймінгу таблиці нижче
- кожні 8 годин оновлювати воду
Після того, як ви розсортували насіння гарбуза і відібрали "пузатенькі" і великі, їх варто підготувати до посадки. Спочатку їх потрібно замочити: спочатку на пару годин опустити в гарячу (близько 45 ° С) воду; потім витримувати до наклеювання загорнутими у вологу тканину за кімнатної температури (зазвичай це 2-3 дні).