Одним з лідерів за корисними властивостями є пармезан. Це справжнє джерело кальцію і фосфору, в ньому багато білка і мало жиру, а поки сир витримується (24-36 місяців), в його складі сильно зменшується вміст лактози. Ще один корисний сир — моцарела.
Бажаючим схуднути, в раціон можна додавати середньо- і низкожирний сир (20-40%). Таким чином ви збагатите свій організм безліччю корисних речовин. Для цієї мети підійдуть м'які білі сири, такі як: фета, бринза, моцарела, сулугуні, сир "Здоров'я", адигейський.
– Не більше 2% жирності кефір, йогурт і напівжирний або нежирний сир, молоко – 200 грамів. Можна також і сирні страви, суфле та запіканки, вареники ліниві та ватрушки, кисле молоко, пудинги; – Сир фета – обмежено за вмістом жирів; – Йогурти (без консервантів).
Знежирений сир кисломолочний 0,5-1,7% Такий сир містить на 30% менше кальцію, ніж збалансований продукт жирністю 8-9%. Тому його не можна вживати постійно і в якості монодієти, а добова норма споживання не повинна перевищувати 300 грамів продукту.
Експертка закликала відмовитися від сирів з високим ступенем оброблення. Зокрема, це стосується крем-сиру і плавлених сирків. Саме у цих продуктах міститься найбільша кількість натрію, а отже вони категорично заборонені до вживання людьми, які страждають від серцево-судинних захворювань.
Якщо ви стежите за вагою та час від часу сидите на дієті, то у вашому раціоні, напевно, вже є кисломолочний сир. Це корисний високобілковий продукт, який прекрасно насичує, корисний для здоров’я (як і в інших кисломолочних продуктах, в ньому міститься багато корисних речовин) і …