За словами кухаря, гриби краще смажити на оливковій олії або топленому маслі. Спочатку обсмажте гриби на оливковій олії, а перед додаванням цибулі додайте трохи вершкового масла. Також більшість грибів при смаженні можуть виділяти сік, який необхідно випарувати.
Можна спочатку відварити їх у підсоленій воді 10-15 хвилин. У сковороді розігріти олію, викласти гриби та обсмажити їх упродовж 15-20 хвилин, постійно помішуючи на середньому вогні. Цибулю очистити й нарізати півкільцями.
Розігріти сковороду з маслом, викласти гриби з цибулею, посолити і поперчити. Смажити 20-25 хвилин, помішуючи, потім залити вершками або сметаною, додати зелень і часник, накрити кришкою і готувати ще 3-5 хвилин.
Як смажити гриби Культивовані гриби викладають на сильно розігріту суху сковороду, обсмажують до утворення рум'яної скоринки, після чого додають олію, сіль та спеції. Лісові гриби починають смажити у великій кількості олії чи жиру на максимальному вогні.
Досвідчені кулінари вважають, що краще смажити спочатку цибулю, щоб вона стала золотистою і хрусткою. А потім моркву. Краще, звичайно, за можливості взагалі готувати їх у різних ємностях. Тоді до основної страви засмаження додають вже на останньому етапі приготування.
10 грам жиру (сало, рослинна або вершкове масло); трохи зеленої цибулі; сіль та перець для смаку. Підготовка: Спочатку очистіть і вимийте гриби, великі можна нарізати часточками, а дрібніші – обсмажити цілком. Розігрійте жир на сковороді, потім порціями викладіть очищені гриби та обсмажте їх із двох сторін на досить сильному вогні.