Щоб зберігати домашній майонез довшеможна скористатися методом пастеризації яєць. Для цього потрібно нагрівати протягом 3 хвилин на водяній бані жовтки, попередньо змішані з невеликою кількістю води, в якій розведена лимонна кислота.
Майонез безперечно можна, можливо заморожувати в морозильній камері, тим самим суттєво продовжуючи термін його придатності. Це особливо актуально для соусу домашнього приготування, який не містить консервантів та швидко псується.
Зокрема, салати із сирих та варених овочів до заправки. майонезом можуть зберігатися 18 годин, а після заправки – лише 12. Такий самий тимчасовий проміжок актуальний для салатів з додаванням м'яса, птиці та копченостей. "Салати з додаванням консервованих овочів чи варених яєць після заправки – лише 6 годин.