Перевірити справжність червоного сухого вина можна за допомогою гліцерину. З'єднайте гліцерин та вино у пропорції 5 до 1. На дні посуду повинен утворитися осад. При високій якості напою гліцерин впаде на дно без змін у кольорі, інакше – забарвиться у фіолетовий, густо-червоний або жовтий відтінок.
Перевірка за допомогою гліцерину Для перевірки потрібно змішати вино із гліцерином у співвідношенні 5:1. Гліцерин вливається в вино і починає осідати. За кілька хвилин у ненатуральному вині гліцерин набуває червоного, жовтого або навіть фіолетового відтінку. Це свідчить про наявність ненатуральних барвників у напої.
Набираємо в глибокий посуд води, наливаємо невелику кількість вина у бульбашку, і затискаємо шийку пальцем. Опускаємо його у воду, перевертаємо і прибираємо палець з шийки. Якщо напій поєднується з водою, це не натуральне вино. Якщо ж напій майже не витікає, вітаємо перед вами благородний напій!
Можна, можливо перевірити вино на справжність та за допомогою звичайної харчової соди, яка є практично у кожному будинку. Для цього необхідно насипати невелику кількість соди в миску, а зверху вилити чайну ложку червоного вина. У якісного напою колір повинен змінитися: потемніти, стати сірим або синім.