Мандель і волоський горіх – це два горіхи, які є не тільки смачним частуванням, але й мають безліч корисних властивостей для організму.
Мигдаль – це багате джерело білка, жирів та вітамінів. Він містить багато корисних мікроелементів, таких як магній, кальцій та залізо. Мандель також є джерелом вітамінів групи В та вітаміну Е, які є необхідними для нормального функціонування організму. Мигдаль допомагає зміцнити кісткову тканину, підвищити імунітет, покращити роботу травної системи та позитивно впливає на стан шкіри.
Волоський горіх містить велику кількість корисних жирів, білка, вітамінів та мікроелементів. Він багатий на вітаміни групи В, а також вітамін Е, які допомагають поліпшити функціонування нервової та імунної системи. Волоський горіх також є джерелом антиоксидантів, які допомагають захистити організм від вільних радикалів та запобігають розвитку різних захворювань, таких як серцево-судинні захворювання та рак. Він також сприяє покращенню пам'яті та концентрації та допомагає покращити зір.
Показник | Мигдаль | Волоський горіх |
---|---|---|
Вітаміни | Вітамін Е, вітамін В2, вітамін В3, вітамін В6 | Вітамін Е, вітамін В1, вітамін В5, вітамін В6 |
Мінерали | Кальцій, магній, калій, фосфор | Магній, фосфор, цинк, залізо |
Користь | – підвищує імунітет – Покращує стан шкіри та волосся – Корисний для серцево-судинної системи | – покращує функцію мозку – Стимулює роботу серцево-судинної системи – знижує рівень "поганого" холестерину |
Мигдаль нормалізує роботу печінки та селезінки, виводить жовч із організму, очищає кров. Мигдаль виступає також натуральним анальгетиком і має протисудомні властивості.. Цікавий розклад харчових волокон: до 49% від денної норми дорослої людини! Калорійність 30 грам – 194 ккал.
Які горіхи корисніші за волоський або мигдаль?
Мигдаль містить більше білка, вітаміну E і кальцію, тоді як волоський горіх багатий на антиоксиданти, вітамін B6 і магній. Відповідь на питання про те, який горіх корисніший, залежить від ваших індивідуальних потреб та переваг.
Який найкорисніший горіх у світі?
За словами фахівця, найкориснішими є фундук, фісташки, волоський горіх, арахіс та пекан. Фундук багатий білком, вітамінами групи В, залізом, кальцієм та магнієм, лінолевою та ліноленовою кислотами. Також при регулярному вживанні цього горіха зменшується ризик розвитку атеросклерозу.
Які горіхи потрібно їсти щодня?
Скільки горіхів в день можна на правильному харчуванні?
- Грецька горіх. У цьому продукті велика кількість білків (15 г) та жирів (65 г) на 100 г продукту. …
- Мигдаль. Містить до 19 г білка та 58 г жирів. …
- Кеш'ю. Кількість білків становить до 18 г при об'ємі жирів 42-43 г і загальної калорійності в 572 ккал. …
- Кедровий горіх. …
- Фундук.