Скороварка дає змогу варити краще і за коротший час, ніж традиційні каструлі .Sep 10, 2016
У скороварці продукти готуються під впливом вологого тепла – тушкуються, варяться, доходять на пару. Такий спосіб приготування підходить для супів, каш, рагу, м’яса, бобових, різотто, поленти. Особливо добре вдаються в мультиварці холодець, тушонка, овочеве рагу, плов.
Скороварка – це прилад із герметичною кришкою, у якому їжа готується під підвищеним тиском. В основі його дії – фізичне явище. За нормального тиску точка кипіння води – 100 °C, і вище цієї температури рідина вже не нагріється. Але що нижчий зовнішній тиск, то нижча температура закипання.
Приготування їжі в скороварці зберігає термочутливі поживні речовини (наприклад, вітаміну С, фолієвої кислоти) та біологічно активні фітонутрієнти, як-от бета-каротин, глюкозинолати (корисні сполуки, що містяться в овочах родини хрестоцвітих) та омега-3 жирні кислоти, що корисні для організму (наприклад, омега-3 жирна кислота), а також …