Існує багато сортів та варіацій смаків устриць: від горіхового до вершкового, від фруктового до солоного. Фермерські устриці часто мають більш багатогранний і делікатний смак, але це зовсім не означає, що вони кращі або гірші за диких. Це питання смаку кожної людини.Feb 14, 2019
Іноді кажуть, що устриці не жують, а одразу ковтають. Це помилка. Так не відчуєш текстуру устриці і не розрізниш відтінків смаку. Відправивши до рота молюска разом із устричним лікером, не поспішайте відразу ковтати.
Устрицю треба ковтати, а не жувати Помилка! Щоб відчути всі відтінки смаку устриці, її треба обов'язково трохи пожувати. Злегка придушити мовою про піднебіння, зробити кілька легких жувальних рухів.
Залежно від сорту, устриця може яскравіше чи слабше пахнути морем, свіжим огірком, кавуном, скошеною травою, але це завжди завжди буде приємний легкий аромат. Будь-який відразливий запах – Це сигнал "стоп".