Актуальні поради Українцям Як правильно збирати глід?

Як правильно збирати глід?

Як правильно збирати глід на зиму Збір плодів проводять у суху, безвітряну погоду в середині дня, щоб ранкова роса встигла висохнути на ягодах.. Вибирають сухі плоди, що не перезріли.

Плід глоду – дрібне яблуко розміром від 0,5 до 4 см. Дозрівають плоди у вересні – жовтні.

Збір плодів виробляють у серпні-вересні, квітки збирають у травні-червні за сухої погоди, кору – під час руху соку. Плоди сушать у тіні або в сушарках при температурі, що не перевищує п'ятдесят градусів.

Плоди глоду застосовуються і в кулінарії для приготування варення, джему, повидла, киселю, сурогату кави та чаю. Борошно із сушених ягід додають у тісто для отримання хліба із фруктовим присмаком.

Related Post

Як називається професія стиліста?Як називається професія стиліста?

Стилісти-іміджмейкери створюють образ клієнта – продумують стиль одягу, манеру спілкування та поведінки. Можна вибрати одну з таких спеціальностей : "Перукарське мистецтво" (в коледжах), "Дизайн" (в інститутах), "Візажист-стиліст”, “Перукар-стиліст”, “Стилістика макіяжу”,