Зелену гречку, як і звичайну, можна відварити, але найкорисніший спосіб – пророщування. У такому вигляді вона зберігає всі корисні речовини і природний смак. Пророщену гречку можна додавати в салати, супи, мюслі, а також робити хліб і ПП-десерти.
Пророщену гречку можна додавати до салатів, супів, каш, йогурту та кефіру. Пророщуйте гречку, їжте і будьте здорові!
У зеленій гречці зберігається більшість вітамінів: ” Можна для початку спробувати таку крупу в тій формі, яку ви любите. Як кашу, наприклад, з’їсти з фруктами на сніданок”. Зі звичайної гречки краще вибирати ту, що світліша: її менше обсмажували. Гречку можна їсти щодня, шкоди для організму не буде.
Зелена гречка також багата на лізин, якого немає в інших рослинах. Зелена гречка – сильний антиоксидант, у ній міститься до 155 мг/100 г антиоксидантів (наприклад, у рисі всього 5 мг/100 г). Зелена гречка не містить глютену, а це означає, що її можна вживати тим, хто дотримується безглютенової дієти.