Найпростішим і найзручнішим інструментом буде коротка плоска викрутка з широким шліцем. Вставляємо викрутку в проріз і провертаємо. З тим самим успіхом можна виконати цю операцію консервним ножем, хоча це трохи травмонебезпечніше. Вставляємо та провертаємо.
Через те, що шкаралупа Макадамії дуже міцна і її просто так не розколоти, спеціальною машиною робить проріз у шкаралупі для зручності розкриття горіха.
Подрібнені горіхи йдуть на посипання десертів, салатів, страв із морепродуктів. Завдяки ніжному, солодкому смаку Макадамія буде доречна до м'ясних та рибних страв. Дрібка тертого горіха, підсипана в каву, надасть йому витонченості та оригінальності. Плоди поєднуються з вином та сиром.