Виготовлення Фуа-гра готується тільки з печінки гусака або качки, що відгодовуються шляхом примусового годування кукурудзою за допомогою живильної трубкиЦей процес також відомий як шлунковий зонд. В Іспанії та інших країнах він іноді виробляється з використанням природного годування.
Фуа Гра (фр. foie gras "жирна печінка") – спеціальним чином приготована печінка відгодованої гуски або качки.
Чому фуа-гра таке дороге Ця специфічна страва з печінки качок чи гусей має достатньо дорогу ціну з низки причин: Вартість вирощування водоплавного птаха вдвічі більше, ніж вирощування індичок і курей. При відгодовуванні гусей та качок використовують спеціальні дорогі корми.
Фуа–гра у ресторані «Золота черепаха» подається на французькій булочці бриош із фісташками. Це дві скибочки качиної печінки, обсмажені буквально на кількох краплях оливкової олії. Витончений, вишуканий смак страві надають додані яблучка у вині та соус із лісових ягід з коньяком.