Проколюють їх з тупого боку та встановлюють проколом вгору. Втім, ті, хто лінується проколювати, свідчать, що найчастіше нічого не тріскається. Виконавши ці нехитрі дії, ви закриваєте яйцеварку кришкою і чекаєте, коли яйця будуть готові.
Перед готуванням кулінари рекомендують з боку округлої частини зробити прокол гострою голкою так, щоб вона увійшла приблизно на півсантиметра. Можна також використовувати шпильку.
Одні кажуть, що вода потрапляє в отвір і допомагає відокремити підшкаралупну оболонку від шкаралупи. Інші стверджують, що завдяки отвору зменшується повітряна камера, що робить яйце більш симетричним та красивим. Третім здається, що така маніпуляція не дає яйцям тріскати при відварюванні.