Посуд та форми для використання в духовці роблять з металу, кераміки, жароміцного скла, пластику, силікону, порцеляни і навіть паперу. Від матеріалу залежить вид страв, які можна готувати. Посуд і форми зі сталі швидко нагріваються і мають бактерицидні властивості, щоб довше зберігати свіжу їжу.Jul 29, 2020
Для приготування їжі в духовці посуд повинна мати товсті стінки та дно (0,6-0,8 см). Від цього параметра залежить рівномірність прогріву і збереження тепла в посуді. Бажано використовувати посуд з товстими стінками та в кондитерському ремеслі.
Застосовувати в духовці скляні тарілки, кухлі та склянки небезпечно. Вони не пристосовані для приготування їжі. Скляні вироби, придатні для приготування страв у духових шафах: екологічні.
Плюси форм із кераміки Керамічна форма для випічки схожа на скляну: вона зберігає тепло після розігріву, може тримати їжу в теплі. духовки та страви в ній готуються рівномірно. Єдина відмінність – у керамічних форм для випікання більш привабливий вигляд, і вони можуть стати елементом сервірування столу.