Щоб надати страві неповторний смак і аромат, потрібно додавати зовсім небагато додаткових інгредієнтів: моркви, картоплі, петрушки, лаврового листка, перцю горошком, солі та цибулі, інакше бульйон може втратити свій рибний аромат. Всі овочі для юшки слід нарізати великими шматками.
Коли картопля закипить, додати рибу. Варити 15 хв. 3Додати моркву. Потім додати цибулю (можна цибулю і моркву попередньо обсмажити).
Юшка з йоржів на обід Подивилася рецепти, обрала один із поширених старовинних рецептів, який говорить: «Єршей не чистять, а тільки потрошать ножицями, залишаючи на тушках луску з слизом, що її покриває. Разом з нутрощами, що виймаються, легко відокремлюються і зябра. Найдрібніших йоржів зовсім можна, можливо не потрошити.