Зелена цибуля відрізняється підвищеним вмістом вітаміну К: у 100 г цибулі міститься 167 мкг цього вітаміну, що становить більше двох рекомендованих денних норм. Між тим, вітамін К підвищує згортання крові, що небезпечно для людей, схильних до утворення тромбів у судинах, нагадує “МедикФорум”.Aug 8, 2019
Цибуля містить розріджуючий кров компонент – аллілсульфід (аліцин). Саме через нього палить очі при подрібненні цибулі і гірчить у роті при вживанні. Алілсульфід перешкоджає згортанню кровірозріджуючи її. Він ефективний проти високого кров'яного тиску, артеріосклерозу, церебрального інфаркту та інфаркту міокарда.
За деякими даними, свіжа зелень цибулі сприяє профілактиці простудних захворювань, посилює виділення травних соків та покращує процес травлення. Високий рівень вмісту цинку в зеленому цибулі покращує стан волосся та нігтів, а також роботу імунної системи.
у пір'ї цибулі рясно міститься хлорофіл, він покращує кровотворення; Зелена цибуля багатий цинком, а це також покращує стан волосся та нігтів, допомагає при безплідді; зелень цибулі має хорошу протизапальну дію, тому він допомагає в боротьбі з артритом, артрозом.