Всі ми з дитинства пам'ятаємо смак ненависної молочної пінки, проте позбавлятися її лікарі не радять – вона дуже корисна. А закип'ятити молоко без пінки досить просто: потрібно в останній момент злегка збити його віночком і зробити це ще раз через 3-5 хвилин після того, як молоко буде зняте з плити.Oct 2, 2013
Утворення пінки обумовлено денатурацією білків молочної сироватки лактальбумінів та β-лактоглобуліну. При нагріванні чи кип'ятінні молока розчинні молочні білки денатурують і потім коагулюють з молочним жиром.
* Багато хто не любить молоко з пінкою. А з погляду дієтологів, пінка надзвичайно кориснаоскільки вона містить амінокислоти, які є для дітей фактором росту, а для дорослих — захистом від атеросклерозу та стресу.
Візьміть відповідний посуд для кип'ятіння, переконайтеся, що вона чиста та наповніть ємність молоком. Не наливайте до країв, щоб воно не втекло, коли закипить. Не залишайте каструльку без нагляду та час від часу помішуйте вміст. Так продукт прогріється поступово.