Любителям смаженої картоплі фахівці радять перед жаркою вимочувати очищена картопля у воді 1-2 години, щоб зменшити вміст крохмалю і відповідно кількість акриламіду, що утворюється. Також рекомендується нарізати коренеплід товстими скибочками.
0:170:52Suggested clip · 17 secondsЯк прибрати крохмаль з картоплі, щоб не було сильного стрибка …YouTubeStart of suggested clipEnd of suggested clip
Якщо хочете нарізати картоплю крупно, перед жаркою поваріть її 5-6 хвилин у киплячій воді. Очищений та нарізаний картопля потрібно заздалегідь замочити, щоб позбутися надлишків крохмалю. Буде достатньо 30-60 хвилин. Якщо часу зовсім немає, просто промийте скибочки картоплі під холодною водою.