В основному з 10 кг винограду виходить приблизно від 7 до 8 літрів вина. Однак це значення є приблизним, так як все залежить від багатьох факторів. Наприклад, дуже важливо, який сорт винограду використовується. Від цього залежить кількість цукру в ягодах, а це в свою чергу впливає на міцність і смак вина.16 лист. 2023 р.
ягоди синього винограду – 10 кг (приблизно з двох відер винограду вийде 10 літрів вина); розсипчастий цукор (на літр вина – 100–200 г); вода – 100 мл (нею можна розбавити дуже концентрований сік винограду).
Додати в вино цукор, перемішати масу, надіти на горлечко пляшки рукавичку і залишити бродити на 2-3 тижні. Коли рукавичка спаде, перелити вино в чисту ємність, знімаючи з осаду, прибрати в прохолодне місце на 30 днів. Через кожні 10 днів потрібно переливати вино в чисті пляшки, знімаючи їх з осаду.
Мінімальний термін витримки білого вина – 40 днів, червоного – 60-90 днів. Якщо на дні ємності з'явиться осад, перелийте вино в іншу ємність за допомогою трубочки. Коли осад перестане з'являтися, домашнє вино можна розливати в пляшки, щільно закриваючи корками.
Зробити солодко, щоб не кричати гірко Після того, як вдалось процідити майбутнє вино через марлю, його необхідно підсолодити. Пропорція має становити 50 грамів на кожен літр, тобто загалом виходить близько півкіло цукру.
Найпростіше домашнє вино з винограду Цукор – 1-2 кг (приблизна кількість на 10 л соку)