На князівських бенкетах за часів Стародавньої Русі завжди пили пиво. Варили його з дикого меду, який видобували бортники. Така сировина була дефіцитним товаром, тому селяни для надання пиву смаку почали додавати до нього хміль.Apr 10, 2019
Пиво – Слабоалкогольний напій, що отримується спиртовим бродінням солодового сусла (найчастіше на основі ячменю) за допомогою пивних дріжджів, зазвичай з додаванням хмелю. Вміст етилового спирту (міцність) у більшості сортів пива близько 3,0-6,0% про.
Пиво містить більше білка та вітаміну B, ніж виноградне вино. Пінний напій містить антиоксиданти, що захищають від багатьох захворювань. Нижче ризик діабету. Пиво знижує ризик цукрового діабету.
Історія пивоваріння сягає епохи неоліту. Пиво — один із найдавніших напоїв, здавна відомий поряд із медом, квасом та вином. Його вже варили шумери, а потім — єгиптяни. Перше пиво виготовляли, залишаючи у воді зерно (або хліб, або кашу), а також незабаром туди почали додавати солод; пили раннє пиво через трубочку.