Як і безліч інших популярних страв, котлета була придумана в Франції, і в перекладі з французької це слово означає «ребришко». Раніше котлета була дуже цікавою стравою.Feb 19, 2015
Саме страва «котлета» прийшло на російську кухню з європейської пізніше XVIII століття. І так само, як і в Європі, в Росії під котлетою спочатку розуміли шматок м'яса з реберною кісткою. Проте, вже у першій половині ХІХ століття з'явилися так звані рубані котлетидля приготування яких м'ясо дрібно рубалося ножем.
Історія страви Згідно В. В. Похльобкіна, цей вид котлет був придуманий 1912 року в Санкт-Петербурзі і називалися «Ново-Михайлівські котлети», за назвою розташованого поруч Михайлівського палацу.
Ніколя Апперт Вигадав ці котлети знаменитий французький кухар Ніколя Апперт. Після війни 1812 р., коли все французьке різко вийшло з моди, котлети перейменували на «михайлівські», оскільки вони були нібито придумані шеф-кухарем ресторану, що знаходиться неподалік Михайлівського палацу.