Джерела Гарбуз, морква, зелена цибуля, щавель, шпинат, латук, салат, салат романо, капуста кейл, помідори, червоний перець, броколі, грейпфрути, сливи, персики, дині, абрикоси, хурма, аґрус, чорниця, чорна смородина.
Каротиноїди ще називають провітаміном А, оскільки він перетворюється на вітамін А в організмі людини. Найбільше провітаміну А міститься в зелених листових овочах (броколі, шпинат, кейл), помаранчевих і жовтих овочах (морква, солодка картопля, перець, гарбуз, абрикоси, манго).
Багатим джерелом каротинів, таких як бета-каротин або лікопін, є морква, солодка картопля, гарбуз (особливо сорти зимового гарбуза), помідори, томатна паста і томатний сік, грейпфрути, персики, слива, курага, агрус, чорниці.
Підказкою стане помаранчевий і червоний колір фруктів і овочів, у яких міститься бета-каротин: морква, батат, болгарський перець, помідори, грейпфрути, персики, дині, абрикоси, хурма. Є бета-каротин і в зелених рослинах: щавлі, шпинаті, капусті, броколі, горосі, зеленій цибулі, салаті романо, петрушці та кінзі.