Використання столових або десертних яблук у виробництві сидру допускається, хоча це впливає на смакові якості кінцевого продукту. Фортеця напою, як правило, від 1 до 8 про. %. За вмістом цукру різниться від сухого до солодкого.
Види сидра doux – легкий (фортеця до 30), солодкий, із яскраво вираженим фруктовим смаком; Demi-sec – менш солодкий, напівсухий (фортеця 4-50); Sidre – несолодкий, трохи ігристий (фортеця не більше 50); Tradicionnel – сухий, терпкий, з насиченим яблучним смаком (фортеця від 50 і від).
хоча сидр та безалкогольний напій, він не рекомендується дітямпро що свідчать написи на бляшаному банку напою.
Різниця у тому, що вино роблять із винограду, а сидр — яблучний напій. Яблуко — не виноград, а отже сидр – не вино. Однак спосіб їхнього приготування схожий: в обох випадках зброджують сік.