Який ганаш краще на вершках чи на олії?
Якщо у мене є в достатній кількості жирні вершки, то однозначно я вибираю вершковий варіант, якщо вершки є, але їх небагато, то роблю суміш, якщо вершків взагалі немає, то я вибираю варіант з маслом. Хочу зазначити, що найсмачніший і найлегший, як у плані приготування, так і поїдання — варіант на вершках.
Чи можна до готового ганашу додати вершки?
Якщо потрібна густіша текстура — як для трюфелів, щоб ліпити руками — зменшуємо кількість вершків, збільшуємо відсоток шоколаду (Наприклад, беремо 70%, замість 54%). Ганаш можна охолоджувати і розігрівати знову – якщо не подобається густота – просто додайте ще шоколаду/вершків, акуратно розігрійте та знову охолодіть.