Розігріваємо сковороду, змащуємо стейки маслом, ні в якому разі ні солимо і не перчимо! Кладемо стейк на розпечену сковорідку (гриль, мангал, барбекю). Обсмажуємо з кожного боку по 3 хвилини. Потім злегка зменшуємо вогонь і досмажуємо перевертаючи на 180 градусів 2-3 хвилини для отримання гарного малюнка
Стейк із яловичини вийде ідеальним лише в тому випадку, якщо його правильно підготувати до смаження:
- Своєчасно розморожуйте м'ясо. …
- Дайте вирізці подихати. …
- Обробіть яловичину. …
- Використовуйте готові шматки або нарізайте їх упоперек волокнами. …
- Забудьте про спеції. …
- Висушіть готові шматки.
Найбільш оптимальний ступінь прожарювання — Medium well — майже повністю просмажений. стейк із прозорим соком. Час прожарювання з кожного боку становить 5-6 хвилин. Well done – сильно просмажений стейк по всій товщині сіро-коричневого кольору. Час готування – 6-7 хвилин з кожного боку.