Актуальні поради Українцям Як виробляється хамон?

Як виробляється хамон?

Окіст ставлять копитцем вгору на хамонеру і "відкривають" його ножем з коротким лезом – рухом до себе роблять надріз і видаляють шкіру та жир до появи м'яса. Потім хамон нарізають довгим ножем на тонкі, майже прозорі скибочки, не довші за 6–7 см, з невеликою смужкою жиру по краях.Oct 20, 2022

Хамон (по-іспанськи jamon — «окіст») — національна страва Іспанії, сиров'яна свиняча нога. Для хамона використовуються тільки задні ноги свині, які в'ялять цілком. Передні називають палетами і вважають окремим продуктом.

Восени хамон переміщають на нижчі поверхи приміщення, де він перебуває протягом 9-12 місяців за температури 8-10 °C. Тут починається процес в'ялення: під впливом мікрофлори м'ясо набуває характерних структур, смаку і аромату. Дозрівання.

Прикол у тому, що завдяки особливому корму м'ясо хамона Іберіко набуває темного кольору (Чорна нога) та незвичайного присмаку.

Related Post