У виробу може бути досить щільна скоринка, тому радимо зробити невеликий надріз ножем по колу, де має пройти межа першого коржа. Візьміть міцну нитку, волосінь або зубну нитку, введіть її в надріз і починайте схрещувати кінці. Просто тягніть їх у різні боки – поступово нитка розріже бісквіт.
Як тільки бісквіт охоло його необхідно загорнути в харчову плівку і залишити відпочивати на 6-8 годин. Зручно пекти бісквіт з вечора, а збирати вранці торт. Тільки за дотримання цих умов у Вас вийде правильно розрізати бісквіт. Якщо різати гарячий або не настоявся бісквіт, він рватиметься і сильно кришиться.
За допомогою ножа зручно різати щільні бісквітиа рихлі можуть розсипатися від такого «втручання». Тому ніж повинен бути довгим, гострим та з дуже тонким лезом. Попередньо потрібно зробити «насічки» по висоті майбутнього коржа/коржів і простежити, щоб усі ці позначки були на одному рівні.