Хороше масло какао повинно бути жовтуватим, інколи — навіть кремовим і світло-коричневим. Білим ж буває або згіркле, або все той же замінник. 3. Натуральний продукт не вимагає зберігання в холодильнику.
Вибір справжнього масла Тим, хто не знає, як правильно вибрати натуральне масло какао, варто звертати увагу на такі моменти: якісне какао масло має жовтуватий, іноді кремовий відтінок; натуральний продукт не вимагає зберігання в холодильнику; має характерний ароматом какао.
Какао-масло — жир, який вилучають із зерен плодів шоколадного дерева, білувато-жовтого кольору, має тверду і ламку консистенцію при кімнатній температурі, характерний запах.
Важливо: якісне какао є однорідною дрібною порошкоподібною масою. Наявність грудочок не допускається. Аромат – шоколадний. Сторонній присмак або запах в готовому напої є ознакою підробки.
Продукт має потужний лікувальний вплив на організм. Він попереджає простудні захворювання, атеросклероз, запор. Масло ефективне при екземі і грибкових ураженнях, варикозній виразці і опіках, атеросклерозі і холециститі, застосовується як відхаркувальний і засіб проти кашлю.
При виборі какао-порошку потрібно звертати увагу на колір — він має бути лише коричневим. Якщо забарвлення порошку відрізняється, значить, перед вами продукт низької якості. Якісне какао пахне шоколадом, без сторонніх відтінків. На упаковці повинна бути вказана жирність.
Оливки можна вирощувати всюди, де займаються виноробством. Кращих чи гірших оливок для олії немає, головне — як над ними попрацював виробник. Нагороди та сертифікації. Зазвичай на пляшці оливкової олії є позначки про медалі та нагороди. Виробник, який здобув нагороду за якість, неодмінно цим похизується.