Свіжі або висушені плоди та рослини наполягають у спирті доти, поки ефірні олії та біологічно активні речовини не перейдуть у спирт. Тривалість наполягання коливається від 2 до 6 тижнів, за необхідності час наполягання можна скоротити до 7—10 днів рахунок підвищення температури до 50—60 °C.
Спиртову настоянку прополісу за всіма правилами готують два тижні, для цього в спирт або міцну горілку кладуть подрібнений прополіс і залишають наполягати в темному місці, періодично збовтуючи. Через два тижні настоянку потрібно процідити і вже готова до вживання.
Краще сховати у шафу. Якщо ви використовуєте горілку, то на приготування настоянки піде два тижні, якщо ви використовуєте віскі, ром чи джин – три тижні. Головне не втручатися у процес. Чи не відкривати банку.