Отже, у бурбоні понад 51% кукурудзяної сировини, і робиться він лише у Кентуккі; справжній скотч виробляють у Шотландії, а сировину для нього висушують димом болотного торфу, що горить.. Ось, по суті, і всі відмінності.
У чим відмінність скотчу від віскі Перше і головне – скотчем вважається тільки віскі, виготовлений у Шотландії. Все, що зроблено за межами, згідно із законами Великобританії, скотчем називатися не може. Шотландський Scotch відрізняється від інших більш м'яких сортів віскі характерним терпким смаком та ароматом.
Отже, скотч — це все-таки різновид віскі. Виготовляється худоба на основі ячменю, у той час як при створенні віскі використовуються різні зернові. Головна різниця між ними – це смак і аромат. Скотч має більш різкий смак, ніж віскі.
Бурбо́н – вид віскі, що виробляється в США, переважно з кукурудзи (не менше 51%) і має золотистий колір і довгий післясмак. Головна відмінність бурбона від віскі полягає в тому, що основною сировиною для виробництва бурбона є кукурудза, а не ячмінь.