Користь оселедці Одне з них – високий вміст поліненасичених жирних кислот Омега-6 та Омега-3. Вони допомагають захистити судини від атеросклерозу, зміцнюють імунітет. Вміст корисних жирних кислот в оселедці такий же, як у сьомзі та форелі. Крім корисних Омега-3 кислот оселедець багата вітамінами Е, А, В1, В12, В6.
Продукт містить значний список вітамінів: А, В2, В9, В12, D, Е, РР та мінеральних речовин, серед яких: калій, кальцій, магній, селен, залізо, хлор та сірка, фосфор та натрій. Продукт сприяє зміцненню пам'яті, нормалізації метаболічних процесів, знижує ризик захворювань серцево-судинної системи.
Бажання з'їсти оселедець також виникає, якщо в організмі не вистачає вітаміну Д. Люди, які переважно живуть у північній півкулі, дуже часто страждають від його нестачі, адже в 100 г цієї морської риби міститься майже 50% від добової потреби дорослої людини в цьому вітаміні.