Що можна приготувати в сушарці для овочів Їх можна вживати відразу, використовувати як цукати, додавати в каші, подрібнювати для приготування солодких десертів та батончиків, варити компоти. Не менш ефектний смак мають морква, картопля, буряк, томати, з яких можна зробити овочеві чіпси або в'ялені помідори.
Що можна сушити в сушарці?
- фрукти: сливи, груші, персики, банани, яблука, виноград, апельсини, абрикоси, ківі, ананаси;
- овочі: помідори, кабачки, баклажани, буряк, цибулю, моркву, цвітну капусту, броколі, болгарський перець, гарбуз;
- бобові: стручкову квасолю, зелений горошок;
Зазвичай сушені овочі та фрукти можна вживати як самостійну страву, або додаток до страв, так і як головний компонент страв. Сушені овочі використовують для супів, борщів, як додаток до страв тощо. Найбільш популярними є страви із сухофруктів, зокрема різноманітні солодощі.
Заготовляти в сушарці можна більшість фруктів, овочів, трав, цитрусів та грибів. Неймовірно смачним у дегідратор виходить в'ялене м'ясо, риба і морепродукти.
Дегідратор – професійна техніка, яка здатна контролювати нагрів за рахунок вбудованого термостату. Так само добре висушує їжу, розташовану на різних рівнях. Сушарка – призначена для домашнього користування. Працює за принципом конвекційного обігріву знизу вгору, через що верхні лотки можуть нерівномірно прогріватися.
У електросушарці для продуктів ви можете засушити практично все, включаючи готові варені, парені, заморожені та консервовані продукти, тобто все те, що містить будь-яку кількість вологи. Стане в нагоді сушарка і для підсушування трохи відсирілих продуктів.
Ми звикли їсти овочі сирими або додавати їх в салати. Запікати, смажити овочі і т.д – це довше, і не кожен хоче витрачати на це свій час. Рецепти для сушки овочів і фруктів допоможуть вам урізноманітнити раціон, і при цьому не витрачати час на підготовку. Просто поріжте ті ж помідори …