Схема така: напувають у 1 – й день – 2 рази, у 2 – й та 3 – й – тільки вранці, увечері у 4 – й та 5 – й день, вранці у 6 – й, увечері у 7 – й, на цьому припиняючи доїння. У процесі запуску у корови скорочується кількість молока, і вим'я хіба що «усихає».
У деяких випадках вироблення молока у корови скорочується природним чином. На великому терміні тільності надої молока починаю зменшуватися. Якщо надої скоротилися до 3-4 л, час перекладати корову в запуск. У цей момент змінюється хімічний склад молока, воно стає менш жирним, з'являється солонуватий смак.
Доїння корів високопродуктивних, слід проводити близько трьох раз на добу. Так само не менше трьох раз необхідно доїти корів, у яких недостатня ємність вимені Також, на кількість раз доїння впливає і ємність вимені корови.
Для отримання здорового молодняку корову необхідно запустити – не менше ніж за 60 днів до готелі перестати доїти та змінити раціон харчування, виключивши соковиті корми. Неправильний запуск загрожує народженням ослаблених телят, втратою продуктивності в наступну лактацію та маститами.