Що робити з нарізаними баклажанами Викладіть баклажани в один шар і запікайте 30 хвилин за температури 180 °C. Розподіліть овочі по паперовому рушнику та просушіть. Потім викладіть заготовки на тацю, плоску страву або обробну дошку. Заберіть у морозилку на годину, щоб баклажани підморозилися.
Вимочування сирих баклажанів Вимочувати баклажани перед обробкою потрібно обов'язково – це прибере з овочів зайву гіркоту, а після розморожування баклажани не будуть «гумовими». Щоб вимочити баклажани, Розчиніть сіль у воді (кількість залежить від кількості овочів) і залиште там нарізані баклажани на кілька годин.
Найкращий, простий та швидкий спосіб заготівлі на зиму! Заморожені баклажани зберігають свій смак повністю. Додані до страви, вони не відрізняються від свіжих. Зберігати їх можна цілий рік, запакувавши в порційні пакетики або контейнери.