Страву поливають соусом (каз. тұздик), який готують наступним чином: цибулю шаткують півкільцями і кладуть у невелику каструлю, додають перець і сіль за смаком, заливають гарячим м'ясним. бульйоном і припускають. У зимовий час кет подають соус (каз. құрт-көже), який складається з розчиненого в гарячому бульйоні "қурта".
Для бешбармака зазвичай закуповується м'якоть без кісток – 54 кілограми м'якоті. Тефтелі на кожного по 80 грамів – 24 кілограми, голубці – 15 кілограмів.
Що таке «бешбармак» У казахській кухні страва складається з відвареного м'яса, локшини (шовпек/жайма) у вигляді великих прямокутників та міцного бульйону. М'ясо може бути набором із «чотирьох видів худоби» («төрт түлiк малий») — баранина, яловичина, конина та верблюжатина.