Лимон можна заморозити повністю, за умови, що після розморожування він буде використаний відразу, наприклад, для приготування напою, випічки, маринаду і т.д. лимони перекласти в щільний поліетиленовий пакет, закрити добре випустивши повітря. Також лимони можна загорнути у харчову плівку.
В процесі заморожування лимона, його сік структурується. Завдяки цій властивості рідина, що міститься в цьому фрукті, засвоюється в організмі швидше, ніж звичайно. Чи є користь? Можливо, ви здивуєтеся, але при шоковому заморожуванні цінні речовини, що містяться в цьому фрукті, примножуються у багато разів.
Якщо стоїть завдання щодо збереження надрізаного плоду, то найкращим консервантом є цукор. Присипавши зріз цукром і накривши лимон чашкою або використавши спеціальну лимонницю, можна забезпечити збереження протягом тижня. Нарізані часточки теж можна зберегтиАле для цього їх доведеться повністю засипати цукром.