Хрін – морозостійкий багаторічник, найкраще росте там, де холодний період достатньої тривалості, щоб змусити рослини впасти в стан спокою. Добре почувається на сонці і в тіні, переносить практично всі ґрунти, крім постійно перезволожених – зростає ризик кореневих гнилей.
Якщо вже хрін заведеться на вашому городі, винищити його практично неможливо. Річ у тім, що ця рослина пускає коріння на значну глибину. Про 1,5-2 метри ніхто навіть не сперечається. Але окремі автори говорять і про 10-12 метрів, куди досягають “хрінові” підземні пагони.
Навесні хрін більш пекучий і гіркий: у кореневищах більше фітонцидів і речовин, що відповідають за гіркоту. У вересні, жовтні, листопаді вміст цукрів і поживних речовин максимальний, але гострота знижується. Якщо ж ви вирішите викопати хрін восени, то найкращий час для цього третя декада листопада.